Magasabb cégérték kevesebb üzletrésszel

Vajon, hogy lehet cégértéket növelni úgy, hogy a cégben csökken a részesedésünk? Érdemes ebben gondolkozni? Miért lehet ez jó nekem, mint 100%-os tulajdonosnak?

Vegyünk egy egyszerű matematikai példát. A cégem forgalma 100 millió forint éves 20%-os adózás utáni nyereséggel. Így minden évben 20 millió forint osztalékot tudok 100%-os tulajdonosként kivenni. Tegyük fel, hogy bevonok egy új tulajdonostársat 25%-os üzletrésszel, akinek a speciális szaktudását kihasználva 2 év alatt 200 millió forintos forgalmat sikerül elérni éves 20%-os adózás utáni nyereséggel. Ebben az esetben 40 millió forint osztalékot tudnak a tulajdonosok kivenni a cégből, melyből 75%-os tulajdonosként 30 millió forint marad nálam.

A fenti számokból jól látszik, hogy nem csak a forgalom és a nyereség mértéke változott, de bizony összességében a cégértékem is.

Megéri? A puszta közgazdasági megfontoláson túl a következő előnyök származhatnak még egy kisebbségi tulajdonostárs beengedésével:

  • Szakértő csapat kerül a cégbe, aki leveszi a jelenlegi ügyvezető/tulajdonos válláról a nem szeretem/nem értek hozzá típusú feladatokat (pl: marketing, értékesítés, informatika, HR, kontrolling, stb.). Ezáltal a jelenlegi tulajdonos/ügyvezető annak a területnek az irányítására, fejlesztésére fókuszálhat, amely a cég innovációját adja.
  • Több szem többet lát: olyan professzionális vállalkozó társakat kaphatunk, akik kiemelkedőek a saját területükön, külső szakértőként nem tudná a cég megfizetni, de ebben a konstrukcióban a menedzsmentet erősítik.
  • Közvetlen piacszerzés, hiszen a tulajdonostársak több más cégben is tulajdonosok lehetnek, melyek így közvetlen ügyfeleket jelenthetnek.
  • A fentiekkel a személyes jólét érzése is javul, hiszen azzal foglalkozhatok, amihez a legjobban értek a vállalkozásomban, amiben jó vagyok, amiért az egészet létrehoztam. Rengeteg szabadidő felszabadul, illetve a mindennapi stressz is megszűnik, mert mind a feladatok, mind a felelősség megoszlik.

A kkv-k nagy részénél az alapító, tulajdonos, ügyvezető egy személyben a motorja, de egyben gátja is saját vállalkozásának. Így mindig nagy kérdés, hogy belátjuk-e saját korlátainkat, és hajlandóak vagyunk-e lemondani egy részéről annak, amit sok év, vagy évtizedek alatt felépítettünk, a cég további akár ugrásszerű növekedéséért cserébe. Természetes érzés, hogy ha beengedek társakat a cégbe, akkor elveszik a kezemből az irányítás, nem fogom érteni mi és miért történik, nem lesz beleszólásom a stratégiába vagy a napi szintű ügyekbe.

Mi a Sileo-nál tudjuk, hogy ez egy nagyon nehéz döntés, hiszen tagjaink közül is többen átmentünk már hasonlón, illetve maga a Sileo tulajdonosi és szakértői szerkezete az együttműködésre, a tudásmegosztásra, a közös célok elérésére és a tagok közötti bizalomra épül. Így biztosan állíthatjuk, hogy ez egy működő megoldás, üzleti modell, mellyel minden érintett jól jár.

Sileo szakmai blog

Ismerje meg szakértőink gondolatait, tippjeit és tanácsait az cégvezetés, üzletfejlesztés, utódlás, és marketing témakörökben.